Wildlife ****

 • 6 dagen
 • € 2,395

Het Mikumi National Park is met een oppervlakte van 3.250 km², het 4e park van Tanzania. Het is een bijzonder wildreservaat met prachtige vergezichten, dat deel uit maakt van het veel grotere Selous game reserve aan het zuidoosten van Mikumi. Een ideaal park om op safari Tanzania te gaan.

Safari in Afrika

Het Mikumi National Park  ligt op slechts 55 minuten vliegen van Dar es Salaam en is mede daardoor een geliefde bestemming om een Tanzania safari te ondernemen. Op ongeveer 2 uur rijden ten zuidwesten van Mikumi liggen de Udzungwa bergen en op 4 uur rijden ten westen van Mikumi ligt het grote en ruige Ruaha National Park.

Olifanten, soms wel groepen van meer dan 70 bij elkaar, buffels, giraffen, wildebeesten, diverse antilopen soorten, waaronder de bijzondere Dik Dik en de sabelantilopen, impala’s, kudu’s, bavianen, wrattenzwijnen en zebra’s, zijn allemaal goed te fotograferen tijdens deze safari Tanzania.Deze dieren trekken weer roofdieren zoals leeuwen en luipaarden aan en er zijn zelfs wilde honden gespot. Op de neushoorn na kun je hier dus de Big 5 tegenkomen. Een fantastische plek om op safari vakantie te gaan.

In de hippopool, waar men tijdens de Tanzania safari uit de terreinwagens mag, liggen groepen nijlpaarden en krokodillen en ziet U diverse vogels scharrelen, waaronder de bijzondere hamerkopvogel. Dwars door het park stroomt van het zuiden naar het noorden de Mkata rivier, die vervolgens overgaat in de Wami rivier en zijn weg zoekt naar de Indische Oceaan via het SAADANI National Park. Het verblijf tijdens deze safari Tanzania is in een 4**** LODGE gelegen in het hartje van het Mikumi National Park. Vanaf het terras  en de bar is het uitzicht over de savanne van het Mikumi National Park schitterend. Gedurende de dag staat de Ranger klaar om U al het wild te tonen. Hij rijdt met zijn jeep dwars door de savanne, laat de krokodillen en Hippo’s zien, maar ook de leeuwen en hyena’s zijn natuurlijk van de partij. Hij zorgt er voor dat U een onvergetelijke safari Tanzania in Afrika krijgt.

Programma

 • Dag 1: Aankomst Dar es Salaam
 • Dag 2: Mikumi National Park
 • Dag 3: Mikumi National Park
 • Dag 4: Mikumi National Park
 • Dag 5: Game drive
 • Dag 6: Vertrek

 

De reis van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Dar es Salaam – transfer Bahari Beach Hotel

Na aankomst op het vliegveld van Dar es Salaam is de transfer naar het Bahari Beach Hotel ***** ideaal gelegen aan het witte strand van de Indische Oceaan. Het Hotel is omsloten door een weelderige tropische plantentuin met grote kokospalmen. De in cottages stijl gebouwde kamers hebben uitzicht op het schitterende witte zandstrand en de hel blauwe oceaan. Een verkoelende bries waait over het terras van de kamer. Ook van uit de bar, de beide restaurants en grote zwembad is het uitzicht fenomenaal. Het verblijf is op basis van volpension.

 

Dag 2 – 3 – 4: Mikumi National Park

Vlucht per Cessna van Dar es Salaam naar de Mikumi airstrip, vertrek 09.30 uur – aankomst 12.15 uur, van het Mikumi National Park, een bijzonder wildreservaat, dat onderdeel uitmaakt van het immens grote Selous Game reserve, al tijdens de landing zien we veel groot Afrikaans wild.
Wij checken-in bij het Wildlife Camp **** waar we de komende 3 dagen zullen overnachten. We sluiten de dag af met een heerlijke avondmaaltijd, biertje of frisdrank. ’s Nachts zullen we zeker het gehuil van hyena’s en leeuwen horen.

In de komende 2 dagen maken we diverse gamedrives door dit park. We staan vroeg op, ontbijtje, verrekijker, foto- en filmcamera in de aanslag als we met onze jeeps op game drive gaan. We zullen olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden, krokodillen, apen, diverse exotische vogels, roofvogels en leeuwen spotten.
Tussen de game drives door genieten we van onze lunch op het terras van de LODGE en aan het eind van de dag komen we vermoeid maar zeer voldaan weer terug bij onze overnachtingsplaats. Tijdens en na een heerlijk 3-gangendiner in de open lucht gaat het spotten van wild gewoon door, want gedurende de overgang van helder naar schemering worden veel dieren zoals leeuwen en hyena’s juist weer actiever als zij op zoek gaan naar een prooi. We genieten nog lang na bij een knisperend kampvuur en van de geluiden om ons heen.

 

Dag 5: Game drive

Op deze laatste dag in het Mikumi Park kunnen we de game drive doen tot de lunch. Na de lunch rond 15:00 is de vlucht terug naar Dar es Salaam, of bij een combinatie naar een andere bestemming. Aankomst in Dar es Salaam rond 16:00 met de Cessna. Transfer naar het Bahari Beach Hotel ****.

 

Dag 6: Vertrek

Vertrek

 

Wat is er inbegrepen?
Inbegrepen
 • Alle transfers
 • 2 panoramische vluchten met Cessna
 • Alle game drives
 • Alle overnachtingen in de omschreven hotels
 • Alle maaltijden
 • Entree Mikumi National Park
 • De Ranger/chaffeur past zich aan naar uw wens en ritme
 • Boekingskosten
Niet inbegrepen
 • Retourvlucht naar Tanzania
 • Persoonlijke uitgaven, visum, dranken en fooien

 

Tip!
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Uw reis berekenen, verlengen of inkorten

Uw reis op maat samenstellen

De Wildlife safarivakantie is naar uw wensen aan te passen. Zo kunt u de safari verlengen met extra dagen in (of buiten) het park en kunt u uw verblijf combineren met één van de voorgenoemde safari’s en een strandvakantie op Zanzibar. Uiteraard is het ook mogelijk uw safari en/of de combinatie van safari’s in te korten.

 

Contact

NEDERLAND
Marjolijn van der Grijn

Dagelijks van 10:00 – 22:00 uur telefonisch bereikbaar via: +31 (0)6 30 285 696
Email: marjolijn@safarivakanties.com

 

Deze safari vakantie is te combineren met…

related-lion-den related-greater-selous related_zanzibar

Vorige pagina