Lion Den ****

 • 6 dagen
 • € 2,995

In het hol van de leeuw

Ruaha National Park. Dit gebied heeft één van de belangrijkste olifantenpopulaties van Tanzania. U kunt hier ook wilde honden, nijlpaarden, luipaarden, leeuwen, cheeta’s en meer dan vierhonderd vogelsoorten zien.

De Ruaha rivier bevloeit het gehele oostelijke deel van het park, waardoor het wild zich langs de RUFIJI rivier concentreert gedurende het droge seizoen. Het landschap is zeer afwisselend, met grote uitgestrekte vlaktes en hoge bergketens.

Het nog bijna onontdekte wildpark ligt in centraal Tanzania. Hier vermengen de flora en fauna van oostelijk en zuidelijk Afrika elkaar. U vindt hier beboste heuvels, bergketens en vlaktes. Een unieke combinatie van wildsoorten is het resultaat, met olifanten, wilde honden, hyena’s, nijlpaarden, buffels, luipaarden, leeuwen, diverse soorten antilopen en vooral cheeta’s. Tijdens uw gamedrives kunt u ze van dichterbij bekijken, wanneer ze komen drinken aan de Ruaha rivier. Vooral in het droge seizoen is de rivier een echte trekpleister voor het wild; er is dan ook veel wildactiviteit bij de drinkplaatsen. Net als in de andere parken van Tanzania zijn hier volop vogelsoorten te vinden, wel 450 verschillende.

 

Na aankomst maakt u uw eerste gamedrive, met Uw privé Ranger/chauffeur. Tijdens een van de dagen kunt u ook een spannende nightdrive maken, wel tegen een meerprijs. Als u graag te voet op zoek gaat naar wild, kunt u een wandelsafari met bewapende gids ondernemen . Deze gids kan veel vertellen over de sporen die u tegenkomt, de gewoonten van de dieren, maar ook over de planten en bloemen. Een ontmoeting met een het Afrikaanse wild is onvergetelijk.

 

Programma

 • Dag 1: Aankomst Tanzania
 • Dag 2: Ruaha National Park
 • Dag 3: Game drives
 • Dag 4: Game drives
 • Dag 5: Game drive en transfer
 • Dag 6: Vertrek

 

De reis van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Sar es Salaam

Na aankomst op het vliegveld van Dar es Salaam is de transfer naar het 5-sterren Bahari Beach Hotel ***** ideaal gelegen aan het witte strand van de Indische Oceaan. Het Hotel is omsloten door een weelderige tropische plantentuin met grote kokospalmen. De in cottages stijl gebouwde kamers hebben uitzicht op het schitterende witte zandstrand en de hel blauwe oceaan. Een verkoelende bries waait over het terras van de kamer. Ook van uit de bar, de beide restaurants en grote zwembad is het uitzicht fenomenaal. Het verblijf is op basis van volpension.

 

Dag 2 – 3 – 4: Ruaha National Park

Vlucht per Cessna van Dar es Salaam naar de Ruaha airstrip, vertrek 10:30 uur – aankomst 13:25 uur, van het Ruaha National Park, het grootste park van Tanzania, al tijdens de landing zien we veel groot Afrikaans wild.

Wij checken-in bij het 4-sterren Fox Ruaha River Lodge **** waar we de komende 3 dagen zullen overnachten. We sluiten de dag af met een heerlijke avondmaaltijd, biertje of frisdrank. ’s Nachts zullen we zeker het gehuil van hyena’s en leeuwen horen.
In de komende 3 dagen maken we diverse gamedrives door dit park. We staan vroeg op, ontbijtje, verrekijker, foto- en filmcamera in de aanslag als we met onze jeeps op game drive gaan. We zullen olifanten, buffels, giraffes, gazellen, nijlpaarden, krokodillen, apen, diverse exotische vogels, roofvogels en leeuwen spotten.
Tussen de game drives door genieten we van onze lunch op het terras van de LODGE en aan het eind van de dag komen we vermoeid maar zeer voldaan weer terug bij onze overnachtingsplaats. Tijdens en na een heerlijk 3-gangendiner in de open lucht gaat het spotten van wild gewoon door, want gedurende de overgang van helder naar schemering worden veel dieren zoals leeuwen en hyena’s juist weer actiever als zij op zoek gaan naar een prooi. We genieten nog lang na bij een knisperend kampvuur en van de geluiden om ons heen.

 

Dag 5: Game drive en transfer

Op deze laatste dag in het  Ruaha National  Park kunnen we de game drive doen tot de lunch. Na de lunch rond 13:45 is de vlucht terug naar Dar es Salaam, of bij een combinatie naar een andere bestemming. Aankomst in Dar es Salaam rond 16:35met de Cessna. Transfer naar het 5-sterren Bahari Beach Hotel *****.

 

Dag 6: Vertrek

Vertrek

 

Wat is er inbegrepen?
Inbegrepen
 • Alle transfers
 • 2 panoramische vluchten
 • Alle game drives
 • Alle overnachtingen in 4-sterren verblijf zoals vermeld in het programma
 • Alle maaltijden, ontbijt, lunch (lunchpakket) en diner
 • Alle entreegelden van de bovengenoemde parken
 • De Ranger/chaffeur past zich aan naar uw wens en ritme
 • Boekingskosten
Niet inbegrepen
 • Retourvlucht naar Tanzania (Kilimanjaro International Airport)
 • Persoonlijke uitgaven, visum, dranken en fooien

 

Tip!
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Uw reis berekenen, verlengen of inkorten

Uw reis hier op maat samenstellen

De Lion Den safarivakantie is naar uw wensen aan te passen. Zo kunt u de safari verlengen met extra dagen in (of buiten) het park en kunt u uw verblijf combineren met één van de voorgenoemde safari’s en een strandvakantie op Zanzibar. Uiteraard is het ook mogelijk uw safari en/of de combinatie van safari’s in te korten.

 

Contact

NEDERLAND
Marjolijn van der Grijn

Dagelijks van 10:00 – 22:00 uur telefonisch bereikbaar via: +31 (0)6 30 285 696
Email: marjolijn@safarivakanties.com

 

Deze safari vakantie is te combineren met…

 related-wildlife related_zanzibar

Vorige pagina