Home of elephant ****

 • 7 dagen
 • € 2,450

Grootste concentratie olifanten van Afrika!

De drie nationale parken, Lake Manyara, Ngorongoro Conservation Area en het Tarangire National Park hebben samen de grootste concentratie olifanten van Afrika. In dit gebied zijn vele rivieren, meren en beken waar de olifant zijn dagelijkse portie water kan drinken, 80 liter. De uitgestrekte Savannah en Bushland in deze Parken zijn rijk aan verscheidenheid van grassoorten en ander vegetatie. 125 kilogram, gras, blad en boomschors is nodig om een volwassen olifant dagelijks te voeden. De Savannah van de Tarangire zijn wijds, statig zijn de enorme baobabbomen die het landschap sieren. Dit is ook het ideale jachtgebied van de cheeta’s en wilde honden.

In de Ngorongoro Crater zijn van dichtbij de neushoorns te fotograferen, grote groepen buffels, zebra’s, gazellen, en antilopen versperren vaak onze route. De boom klimmende leeuwen in het Manyara Park zijn uniek, stellig ook niet te vergeten de honderduizenden flamingo’s en pelikanen. De honderden olifanten in Tarangire kunnen we van heel dichtbij fotograferen.

Deelname aan deze safari garandeert een unieke Safari Vakantie ervaring en een zeker een overvol fotoalbum!

 

Programma

 • Dag 1: Aankomst Tanzania
 • Dag 2: Lake Manyara National Park
 • Dag 3: Ngorongoro Crater
 • Dag 4: Tarangire National Park
 • Dag 5: Tarangire National Park
 • Dag 6: Mto wa Mbu
 • Dag 7: Vertrek

 

De reis van dag tot dag

Dag 1: Aankomst vliegveld Kilimanjaro – Mto wa Mbu

Deze 7- daagse hotel rondreis start op Kilimanjaro vliegveld, waar U wordt opgewacht door de reisleiding van Safari Vakanties. Vervolgens rijden we naar het leuke en centraal gelegen Maasai dorp Mto wa Mbu, waar we op de Country Lodge **** worden verwelkomd. Indeling in de executieve rooms en ’s avonds een heerlijk welkomstdiner.

 

Dag 2: LAKE Manyara National Park

Via de open savanne bereiken wij de rand van het meer, Lake Manyara. Vele pelikanen en roze flamingo’s scharrelen langs de oevers. De wrattenzwijnen rennen  voor ons uit met het staartje omhoog, als een antenne op een robot. In de vele rivieren die het meer instromen, liggen de nijlpaarden onder water, zo beschermen zij hun huid tegen de zon. Hier klimmen leeuwen in de bomen om een prooi te bespeuren. Op de grote ronde rotsblokken zitten de klipdassen (hyraxs), die zich  koesteren in de warme zon. Grote groepen olifanten laten een spoor van vernieling achter zich. Een volwassen olifant eet 250 kg groen en schors en drinken zo’n 80 liter water per dag. Overnachting in Country Lodge ****.

 

Dag 3: Game drive Ngorongoro

Vandaag rijden we na het ontbijt vanuit Country Lodge **** naar het Ngorongoro conservation reserve, een zeer beschermd gebied waarbij alles in stand wordt gehouden zoals het was. We rijden de gigantische Ngorongoro Crater in, 800 meter diep onder de vulkaanrand. We zullen hier duizenden wilde dieren gaan zien. Grote groepen leeuwen, zebra’s, gnoes, olifanten, gazelles en giraffes kunnen we hier van dichtbij kunnen fotograferen en filmen. Zeldzame neushoorns grazen op de vlaktes, cheeta’s loeren op een prooi en luipaarden liggen te soezen in een boomtop. Maasai herders weiden hier tussen hun kuddes, al duizenden jaren lang.

 

Dag 4 – 5: Tarangire National Park

Tarangire is het 6e grootste wildpark van Tanzania en hier komen de grootste concentraties olifanten in Afrika voor. Het park heeft de bijnaam; ” HOME of Elephant” Als we met onze jeeps langs de Tarangire rivier rijden, zien we groepen van honderden olifanten bij elkaar. Even verder zijn er zebra’s, gazellen, wrattenzwijnen en gnoes die grazen op de uitgestrekte savanne. Ook hier kun je zomaar een groepje leeuwen tegenkomen die liggen uit te rusten pal voor een reusachtige Baobab boom.
We verblijven hier in Tarangire Safari Lodge **** en genieten ’s avonds van een vers klaargemaakte avondmaaltijd. Tijdens een kampvuur drinken we met een drankje na.

Dag 6: Tarangire – Mto wa Mbu

’s Morgens vroeg uit de veren, op zoek naar het eerste wild van deze dag. Na ongeveer 2-3 uur zijn we weer terug op de lodge en genieten we van een uitgebreide brunch. Daarna pakken we onze spullen weer in en maken we richting de uitgang nog een allerlaatste mooie gamedrive. We zwaaien de dieren gedag en rijden in ca. 2 uur terug naar Country Lodge **** in Mto wa Mbu. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner.

 

Dag 7: Vertrek

Vertrek na ontbijt.

 

Wat is er inbegrepen?
Inbegrepen
 • Alle transfers
 • Alle game drives in de parken
 • Alle overnachtingen in 4-sterren verblijf zoals vermeld in het programma
 • Alle maaltijden, ontbijt, lunch (lunchpakket) en diner
 • Alle entreegelden van de bovengenoemde parken
 • De Ranger/chaffeur past zich aan naar uw wens en ritme
 • Boekingskosten
Niet inbegrepen
 • Retourvlucht naar Tanzania (Kilimanjaro International Airport)
 • Persoonlijke uitgaven, visum, dranken en fooien

 

Tip!
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Uw reis berekenen, verlengen of inkorten

Uw reis op maat samenstellen

De Home of elephant safarivakantie is naar uw wensen aan te passen. Zo kunt u de safari verlengen met extra dagen in (of buiten) het park en kunt u uw verblijf combineren met één van de voorgenoemde safari’s en een strandvakantie op Zanzibar. Uiteraard is het ook mogelijk uw safari en/of de combinatie van safari’s in te korten.

 

Contact

NEDERLAND
Marjolijn van der Grijn

Dagelijks van 10:00 – 22:00 uur telefonisch bereikbaar via: +31 (0)6 30 285 696
Email: marjolijn@safarivakanties.com

 

Deze safari vakantie is te combineren met…

 

related_big_five  related_zanzibar

Vorige pagina