BIG 5 ****

 • 8 dagen
 • € 2,995

Best of Afrika

Een unieke 8 daagse **** rondreis in de twee beroemdste natuurparken van Tanzania, het Serengeti National Park en de Ngorongoro Conservation Area.

Wil je de BIG 5 spotten, dan is deze reis van Safari Vakanties bij uitstek het meest geschikt.

Grote concentraties buffels, zebra’s, olifanten, antilopen, gazellen en giraffes kunt U fotograferen. Maar ook hyena’s, luipaarden, cheeta’s en de leeuwen families zijn zeker goed te vinden. Zelfs de neushoorns in de Ngorongoro Crater ontbreken niet! Nijlpaarden en krokodillen liggen lui langs de oevers van de poelen, rivieren en meren. Honderden exotische vogels zijn te bewonderen in al hun pracht.

De vriendelijke goed geschoolde Ranger staat klaar om U rond te rijden in zijn jeep. Hij zal enthousiast, uitgebreid over zijn land, de inwoners, de natuur en de dieren vertellen.

 

Programma

 • Dag 1: Aankomst Tanzania
 • Dag 2: Ngorongoro
 • Dag 3: Olduvai Gorge
 • Dag 4: Olduvai Gorge
 • Dag 5: Gamedrives Serengeti
 • Dag 6: Gamedrives Serengeti
 • Dag 7: Mto wa Mbu
 • Dag 8: Vertrek

 

Uitgebreide informatie van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Tanzania

Aankomst vliegveld Kilimanjaro – Mto wa Mbu

Deze 8- daagse hotel rondreis start op Kilimanjaro vliegveld, waar U wordt opgewacht door de reisleiding van Safari Vakanties. Vervolgens rijden we naar het leuke en centraal gelegen Maasai dorp Mto wa Mbu, waar we in Twiga Camp & Resort **** worden verwelkomd. Indeling in de executieve rooms en ’s avonds een heerlijk welkomstdiner.

 

Dag 2: Ngorongoro

Na het ontbijt rijden we via een steile weg de Ngorongoro Crater in. Op de kraterbodem, die ongeveer 700 meter beneden de kraterrand ligt, bevinden zich bossen, open graslanden en een groot soda meer, Magadi.Op de uitgestrekte graslanden grazen zebra’s, wildebeesten, gazelles, wrattenzwijnen, buffels, struisvogels, olifanten en zelfs zwarte neushoorns.De enorme aantallen gazellen en zebra’s trekken weer roofdieren aan zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s en jakhalzen. Giraffen komen in de krater niet voor, want met hun lange nek en lange poten kunnen ze de steile afdaling naar de kraterbodem niet maken. Aan het eind van de middag verlaten we via een bijzonder mooie en groene route de krater en rijden we naar de Rhino Lodge **** waar we overnachten en zullen genieten van een heerlijke avondmaaltijd.

 

Dag 3 – 4: Olduvai Gorge

Na het ontbijt pakken we onze spullen in en bereiden ons voor voor het komende 4-daagse Serengeti safari avontuur. We rijden via de Olduvai Gorge naar Ndutu Savannah Tented Camp ****. De rit er naar toe is al een gamedrive op zich, in dit gebied heeft Baron Hugo van Lawick zijn wereld beroemde film ”Migratie” opgenomen. Dwars door de Serengeti stromen enkele rivieren waar je krokodillen, nijlpaarden en diverse vogels kunt zien. Verspreid over de savannen liggen de “kopjes” (granieten keien), waar vaak groepjes leeuwen of andere roofdieren verscholen liggen om de omgeving af te speuren naar hun prooi.

 

Dag 5 – 6: Gamedrives Serengeti

Deze dagen staan in het teken van de gamedrives over de uitgestrekte Serengeti. Het Serengeti National Park is vooral populair bij liefhebbers van ‘de grote katten zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Het gigantisch grote Serengeti wild- en natuurpark is vooral bekend dankzij de ‘grote trek’, waarbij ongeveer 1.500.000 wildebeesten, zebra’s en gazelles op zoek gaan naar verse groene grasvlaktes. Afhankelijk van het seizoen bewegen de wildebeesten en zebra’s zich naar het noorden, zuiden of westen van de Serengeti. Tijdens deze tocht, zonder begin of einde worden de wildebeesten, zebra’s en impala’s voortdurend bedreigd door hongerige leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s.
Afhankelijk van de periode rijden we naar die plekken waar de grote groepen dieren zich bevinden. Aan het eind van de dag komen we zeer voldaan aan bij Seronera Savannah Tented camp ****.

 

Dag 7: Mto wa Mbu

Op de terug weg naar Mto wa Mbu, passeren we ook rivieren waar je krokodillen, nijlpaarden en diverse vogels kunt waarnemen. De overnachting is in ons reeds bekende hotel, Twiga Lodge ****.

 

Dag 8: Vertrek

Vertrek na het ontbijt.

 

Wat is er inbegrepen?
Inbegrepen
 • Alle transfers
 • Alle game drives in de parken
 • Alle overnachtingen in 4-sterren verblijf zoals vermeld in het programma
 • Alle maaltijden, ontbijt, lunch (lunchpakket) en diner
 • Alle entreegelden van de bovengenoemde parken
 • De Ranger/chaffeur past zich aan naar uw wens en ritme
 • Boekingskosten
Niet inbegrepen
 • Retourvlucht naar Tanzania (Kilimanjaro International Airport)
 • Persoonlijke uitgaven, visum, dranken en fooien

 

Tip!
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Uw reis berekenen, verlengen of inkorten

Uw reis op maat samenstellen.

De Big 5 safarivakantie is naar uw wensen aan te passen. Zo kunt u de safari verlengen met extra dagen in (of buiten) het park en kunt u uw verblijf combineren met één van de voorgenoemde safari’s en een strandvakantie op Zanzibar. Uiteraard is het ook mogelijk uw safari en/of de combinatie van safari’s in te korten.

 

Contact

NEDERLAND
Marjolijn van der Grijn

Dagelijks van 10:00 – 22:00 uur telefonisch bereikbaar via: +31 (0)6 30 285 696
Email: marjolijn@safarivakanties.com

 

Deze safari vakantie is te combineren met…

 

 related_zanzibar

Vorige pagina