Greater Selous ****

 • 6 dagen
 • € 2,685

Afrika pur sang

Het Selous Game Reserve is het oudste en grootste wild- en natuurreservaat in Afrika, ideaal voor een echte safari vakantie. Het gebied beslaat meer dan 70.000 km² en bestaat uit dichte bossen, rivieren, meren, moerassen en open velden. Dit reservaat is drie keer zo groot als de Serengeti en je vindt hier de grootste populaties aan wilde dieren tijdens je safari reis.

Het toegankelijke gebied is zo enorm uitgestrekt, dat je er minstens een aantal lange dagen met vele uren doorheen moet rijden om de mooiste plekken en wilde dieren te zien.

Safari reis Afrika

de Udzungwa mountains en het zuiden van het SELOUS game reserve is gekoppeld aan een doorgang naar het Niassa Game Reserve in Mozambique. Het noordelijke deel van dit enorme waterrijke gebied. De Rufiji rivier heeft midden in het park 5 meren gevormd. Dit is ook het meest populaire gamedrive gebied tijdens safari vakanties. Hier bevinden zich de meeste dieren, waaronder een aantal grote groepen leeuwen. Dankzij het open terrein zijn de leeuwen in dit gebied bijna altijd te vinden en is dit een van de meest succesvolle plekken voor het spotten van een ‘kill’. In het gedeelte ten zuiden van de rivier liggen zes kleinschalige kampen, die  game drives , wandel- en bootsafari’s aanbieden.

Flora en fauna

Het SELOUS game reserve biedt een groot aantal soorten wilde dieren en een enorme variatie in flora. Er zijn meer dan 350 vogelsoorten en 2000 verschillende plantensoorten. In dit enorm grote reservaat komen o.a. de volgende wilde dieren voor: olifanten, neushoorns, buffels, krokodillen, nijlpaarden, wildebeesten (gnoes), hartebeesten, kudu’s, sabelantilopen, elanden, waterbokken, wrattenzwijnen, zebra’s en giraffen. De kans is erg groot om leeuwen, luipaarden, hyena’s en de zelzame wilde honden te spotten gedurende de safari reis.

Het SELOUS game reserve

Het beste kun je de Selous in de droge tijd bezoeken. De droogste periode van het SELOUS game reserve is van juni tot en met november en dat is dan ook absoluut de beste tijd voor deelnemen aan game drives of safari vakanties. Vooral langs de rivieren zijn de olifanten en andere (roof)dieren dan beter te zien. Ook december tot maart is nog steeds een goede tijd om op, safari vakantie te gaan, alhoewel het er dan wel erg warm en vochtig kan zijn. Het natte seizoen in de Selous is van april  tot en met midden mei en dat is een schitterende tijd om te genieten van de honderden diverse soorten vogels en een weelderige natuur. In de natte periode worden veel wegen onberijdbaar door de zware regens. Maart tot en met mei is de natste periode en dan zijn de toch al schaars aanwezige lodges en resorts meestal gesloten.

Programma

 • Dag 1: Aankomst Dar es Salaam
 • Dag 2: Dar es Salaam – Selous Game Reserve
 • Dag 3: Game drives
 • Dag 4: Game drives
 • Dag 5: Game drives
 • Dag 6: Selous

 

De reis van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Dar es Salaam

Na aankomst op het vliegveld van Dar es Salaam is de transfer naar het Bahari Beach Hotel **** ideaal gelegen aan het witte strand van de Indische Oceaan. Het Hotel is omsloten door een weelderige tropische plantentuin met grote kokospalmen. De in cottages stijl gebouwde kamers hebben uitzicht op het schitterende witte zandstrand en de hel blauwe oceaan. Een verkoelende bries waait over het terras van de kamer. Ook van uit de bar, de beide restaurants en grote zwembad is het uitzicht fenomenaal. Het verblijf is op basis van volpension.

 

Dag 2: Dar es Salaam – Selous Game reserve

Vroeg ontbijt en vertrek naar ons basisverblijf, het Rufiji River Camp **** met een Cessna. Op Metemere Airstrip staat de Ranger ons al op te wachten en brengt jullie naar het resort.

 

Dag 3 – 5:  Game drives

Na de lunch maken we een 2 uur durende boottocht over de brede Rufiji rivier. Fotografeer de talloze nijlpaarden en krokodillen, liggend op de zandbanken, koesterend in de warme zon, met de bek open, waar vogels de voedselresten tussen de tanden vandaan pikken.Aanschouw de grote vogels, speurend naar voedsel langs de oevers van de rivier en bewonder de kleine nestjes van de wevervogel, hangend aan een zwaaiende dunne rietstengel.

In de komende dagen ziet het programma er als volgt uit:
Volle dagen safari in de Selous. Met onze speciaal aangepaste safari terreinwagen, aanschouwen we Afrika van heel dichtbij. Op de open plekken in het woud kunnen we olifanten, gazellen, leeuwen, cheeta’s en zelfs wilde honden ontmoeten.s’ Morgens vroeg op voor een avontuurlijke wandelsafari. Onder begeleiding van een ervaren gids leren we veel over de flora, fauna en over de manieren waarop de inheemse volkeren leven en overleven in deze wildernis. De gids verteld veel over de vegetatie, de typische colobus apen en vele bijzondere vogels, die hier leven. Op open plekken in het woud kunnen we zomaar oog in oog staan met een groepje impala’s, maar ook olifanten en soms zelfs roofdieren. Na de lunch maken we ’s middags nog een game drive op zoek naar nog meer wilde dieren. Gedurende de laatste dag in dit park, na het ontbijt maken we nog een game drive en ’s middags bezoeken we een nabij gelegen dorp.De dorpelingen zijn vriendelijk en onze gids laat ons zien hoe de lokale bevolking leeft, naar school gaat, de lokale markt en nog veel meer (de dorpskinderen kun je een groot plezier doen met schriften, pennen, ballonnen of snoep). ’s avonds diner en nagenieten bij een kampvuur.

 

Dag 6:  Selous – BAHARI BEACH hotel

Terug naar ons zeer comfortabele Bahari Beach Hotel **** aan de Indische Oceaan. De Cessna doet er 40 minuten over.

 

Wat is er inbegrepen?
Inbegrepen
 • Alle transfers
 • 2 panoramische vluchten met een Cessna
 • Alle game drives
 • Alle excursies
 • Alle overnachtingen in de beschreven accommodaties
 • Alle maaltijden
 • Alle entrees in Selous game reserve
 • De Ranger/chaffeur past zich aan naar uw wens en ritme
 • Boekingskosten
Niet inbegrepen
 • Retourvlucht naar Tanzania
 • Persoonlijke uitgaven, visum, drankjes en fooien

 

Tip!
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Uw reis berekenen, verlengen of inkorten

Uw reis op maat samenstellen

De Greater Selous safarivakantie is naar uw wensen aan te passen. Zo kunt u de safari verlengen met extra dagen in (of buiten) het park en kunt u uw verblijf combineren met één van de voorgenoemde safari’s en een strandvakantie op Zanzibar. Uiteraard is het ook mogelijk uw safari en/of de combinatie van safari’s in te korten.

 

Contact

NEDERLAND
Marjolijn van der Grijn

Dagelijks van 10:00 – 22:00 uur telefonisch bereikbaar via: +31 (0)6 30 285 696
Email: marjolijn@safarivakanties.com

 

Deze safari vakantie is te combineren met…

related-lion-den related-wildlife related_zanzibar

Vorige pagina